Fleur je interieur op met nieuwe moderne raamdecoratie

Ben je toe aan een andere stijl in huis, zit je in een verhuizing en bent op zoek naar nieuwe raamdecoratie? Dan is het belangrijk dat je even de tijd neemt om uit te zoeken wat voor raamdecoratie je wilt hebben. De keuze is namelijk enorm, er zijn verschillende types, soorten en materialen voor je raambekleding. Het is dus handig om voor jezelf duidelijk te hebben waar je naar op zoek bent. In deze blog lees je over plisségordijnen en jaloezieën. Dit zijn twee soorten raamdecoratie die steeds populairder en bekender worden. 

Wat zijn plisségordijnen?

Plisségordijnen zijn een mooie toevoeging aan je interieur. Ze zijn eenvoudig te bedienen dankzij de plooien waardoor je snel en makkelijk je lichtinval en privacy kunt bepalen. Plisségordijnen zijn beschikbaar in twee verschillende varianten, een verduisterende en een lichtdoorlatende. Voor het verduisteren van je slaapkamer is een verduisterend plisségordijn een goede optie. Ze laten geen licht door, dit komt door het zilveren folie dat erin is verwerkt. Lichtdoorlatende plisségordijnen laten wel licht door. Het is niet mogelijk om door deze stof heen te kijken, dus je behoudt je privacy. Woon je aan de straatkant dan zijn lichtdoorlatende plisségordijnen ideaal. Dankzij het top down bottom up systeem kun je plisségordijnen naar boven en naar beneden bewegen. Het is dus mogelijk om de onderkant en de bovenkant licht door te laten komen. 

Drie verschillende soorten jaloezieën

Jaloezieën bestaan uit horizontale lamellen die je kunt kantelen waardoor je veel speling creëert met je privacy en lichtinval. Jaloezieën zijn beschikbaar in verschillende lamelbreedtes, kleuren en materialen. Jaloezieën zijn tijdloze raamdecoratie en worden daarom vaak gebruikt in woon- en slaapkamers. Door de horizontalen lamellen af en toe af te nemen blijven ze mooi schoon en gaan ze langer mee. 

Houten jaloezieën

Jaloezieën zijn beschikbaar in drie verschillende materialen. Met houten jaloezieën creëer je een warme en aangename sfeer in huis. Ze hebben een natuurlijke uitstaling en bestaan uit lindehout of bamboe. Doormiddel van een koord kun je een jaloezie eenvoudig kantelen en ben je vrij met het spelen van je lichtinval en inkijk. 

Pvc en aluminium jaloezieën

Aan een pvc jaloezie kun je een houtnerf laten toevoegen, hierdoor krijg je een echte houtlook. Zo heb je een wat voordeligere jaloezie met een houtlook maar de eigenschappen van een pvc jaloezie, ze zijn namelijk vochtbestendig. Aluminium jaloezieën geven een strakke, luxe en moderne stijl aan je interieur. Als je je huisstijl wat op wilt pimpen en een moderne look wilt geven dan zijn aluminium jaloezieën perfect. Net zoals de pvc jaloezieën zijn deze ook vochtbestendig en hierdoor populair in de keuken en badkamer. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *