Examenvoorbereiding: studietips voor jou

Voorbereiden op examens, proefwerken en tentamens? Het is niet altijd de leukste tijd, maar je moet er wel voorzorgen dat je er doorheen komt. Geef jezelf de beste kans met deze studie tips voor jou en probeer de stress niet aan je voorbij re laten gaan.

#1 Geef jezelf voldoende tijd om te studeren

Laat het niet tot het laatste moment liggen. Hoewel sommige studenten lijken te gedijen op het laatste moment, is het algemeen aanvaard dat dit (voor de meesten van ons) niet de beste manier is om een examen te benaderen. Stel een tijdschema voor je studie op om je tijdbeheer te helpen en te regelen.

#2 Organiseer uw studieruimte

Zorg ervoor dat je voldoende ruimte hebt om je studieboeken en aantekeningen te verspreiden. Heb je genoeg licht? Is jouw bureau goed georganiseerd? Ben je niet te veel in de buurt van de hoeksalon waar jij liever een dutje opdoet? Zit je stoel comfortabel? Probeer alle afleidingen te verwijderen en zorg ervoor dat jij je zo comfortabel en geconcentreerd mogelijk voelt. Voor sommige menden kan dit bijna volledige stilte betekenen, voor anderen helpt achtergrondmuziek goed. Kijk even wat bij jou past.

#3 Oefen op oude examens

Eén van de meeste effectieve manieren om je voor te berieden op examens is door te oefenen met het nemen van eerdere versies. Dit helpt u om te wennen aan het formaat van de vragen, en als jij zelf tijd besteedt, ka ook een goede gewoonte zijn om ervoor te zorgen dat jij de juiste hoeveelheid tijd aan elke sectie besteedt.

#4 Leg je antwoorden aan anderen uit

Ouders en kleine broertjes en zusjes hoeven rond de tentamentijd niet vervelend te zijn. Gebruik ze in jouw voordeel. Leg hen jouw antwoord op de vraag uit. Dat zal je dan helpen om het duidelijk in je hoofd te krijgen en ook om gebieden te markeren waar je meer werk nodig hebt.

#5 Neem regelmatig een pauze

Hoewel je misschien denkt dat het beste is om zoveel mogelijk uren te studeren, kan dit zelfs contraproductief zijn. Als je aan het trainen was voor een marathon, zou j niet proberen om 24 uur per dag te rennen. Evenzo hebben onderzoeken aangetoond dat voor het langdurig vasthouden van kennis het regelmatig nemen van pauzes echt helpt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *