Essentiële strijktips die je moet kennen!

Essentiële strijktips die je moet kennen!

De meeste van ons kunnen strijken, maar strijken we correct? Er zijn zoveel gemakkelijke fouten die gemaakt kunnen worden tijdens deze taak die we eigenlijk toch niet zo leuk vinden. Genoeg onder ons zullen de verkeerde temperatuur gebruiken of een slechte techniek toepassen. Daarom geven wij je een aantal tips zodat het strijken soepeler verloopt en je misschien minder snel een gevecht met je strijkijzer krijgt!

Zorg voor een snelle aanpak

Je hebt eindelijk alle kledingstukken die verspreidt over je vloer lagen bij elkaar gepakt en in de was gedaan. Zo, dat waren weer genoeg huishoudelijke taken voor vandaag. Nee! Zodra te kleding klaar is in de wasmachine, dien je ze er direct uit te halen. Je kleding zit namelijk altijd in de kreukels in de wasmachine. Wanneer het nat is, is dat niet zo’n probleem. Maar… laat je het in deze positie drogen in je wasmachine, dan zitten er verschrikkelijk veel kreukels in. Niet leuk! Hang ze dus direct op aan de waslijn.

Wanneer je de kledingstukken van de waslijn haalt om te strijken, dien je ze hierna ook direct op te vouwen of op te hangen. Hiermee voorkom je dat er opnieuw kreukels in je kleding komen. Dat is wel het laatste waar je zin in hebt!

Kook je strijkwater

Wanneer je gaat strijken, doe je altijd water in je strijkijzer. In sommige gebieden is ons water hard, waardoor je strijkijzer verstopt kan raken. Een geblokkeerd strijkijzer kan leiden tot problemen bij het strijken, zoals verminderde efficiëntie en vlekken op kleding. Wanneer je het water van de voren aan de kook brengt, verdwijnt de hardheid. Dit is beter voor je strijkijzer én je kleding.

Strijk je kleding binnenstebuiten

Veel donkere kleren krijgen een lichte glans nadat ze zijn gestreken. Ze worden meestal veroorzaakt door de strijktemperatuur die je gebruikt. Om dit te voorkomen, moet je jouw kledingstukken binnenstebuiten strijken. Op deze manier is het uiterlijk van je kleding altijd beschermd en ziet het er na een lange tijd nog steeds perfect uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *