De nieuw trend in gordijnen: vouwgordijn

Een vouwgordijn is een speciaal soort gordijn. Ze verschillen van andere raamdecoratie omdat je ze zigzaggend openen. In gesloten stand is een vouwgordijn een strak horizontaal pakket stof. Je bedient een vouwgordijn met een koord of een ketting. Wil je weten waarom deze soort gordijnen de laatste jaren zo populair is geworden? We hebben de voordelen voor je op een rijtje gezet. Dat zal beslist veel duidelijk maken. Of je nu kiest voor de vrijheid van je eigen ontwerp, de besparing van energie of privacy, ook voor jou is er een goede reden.

1. Variatie 

Voor ieder interieur zijn passende vouwgordijnen te krijgen. In een modern interieur zijn strakke vouwgordijnen een mooie aanvulling. Bij een meer klassieke inrichting kan je kiezen voor wat lossere exemplaren. Uiteraard zijn ze leverbaar in alle mogelijke kleuren, stoffen en patronen. Vouwgordijnen worden uiteraard op maat speciaal voor jou geleverd. Maar wist je ook dat je vouwgordijnen zelf kan ontwerpen? Daarmee kan je van de raamdecoratie een creatief eigen kunstwerkje maken.

2. Energiebesparend 

Heb je geen rolgordijnen maar loshangende gordijnen? Let er dan vanavond eens op als je die sluit. Inderdaad hangen ze meestal over de radiatoren van de CV heen en dat betekent dat een groot deel van de warmte terecht komt op een plaats waar jij er helemaal niets aan hebt. Een vouwgordijn past perfect in het raam en belemmert op geen enkele wijze de doorstroming van de warmte. Die komt gewoon terecht waar die hoort: in de kamer. Isolatie zorgt in principe ook voor een beter binnenklimaat.

Verder zijn vouwgordijnen in het algemeen dikker dan rolgordijnen of plisségordijnen. Hierdoor houden ze de warmte ook beter binnen dan deze soort gordijnen en uiteraard geldt ook dat ze de kou van de andere kant beter tegenhouden.

3. Privacy 

Nu hebben Nederlanders wel de naam dat ze de gordijnen niet echt vaak sluiten. Maar tijden veranderen en we zijn ook steeds meer gesteld op onze privacy. Als je vouwgordijnen sluit, zal iemand van buiten wel de mooie stof kunnen zien maar niet naar binnen kunnen kijken. Bij de dunnere materialen bij rol- of plisségordijnen kan dit in het algemeen wel. Ook bedekt een vouwgordijn 100% van de ruit, er zijn geen naden of kieren waardoor iemand naar binnen zou kunnen gluren. Als privacy voor je belangrijk is, vormen vouwgordijnen ook de juiste keuze als het om raamdecoratie gaat.

4. Hygiëne 

Vouwgordijnen kan je gewoon in de wasmachine schoon te maken. Dat is een groot voordeel ten opzichte van het moeizaam poetsen van jaloezieën of rolgordijnen die niet schoon te maken zijn in het geheel. Overal gaat het wel eens mis en ontstaat er een vlek. Dan is het een prettig idee om te weten dat je deze gordijnen eenvoudig uit het ophangsysteem kan halen en weer vochtig terug kan hangen om te drogen. Let op de wasvoorschriften.

5. Gezellig 

Gezelligheid is subjectief, maar vrijwel iedereen voelt de warmte van stoffen gordijnen. Zeker in de donkere maanden geven vouwgordijnen meer sfeer dan de alternatieven. Jaloezieën en plisségordijnen kunnen zeker mooi zijn maar geven altijd een meer koelere sfeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *