De meest handige raambekleding

De sfeer binnen je huis wordt door vele verschillende aspecten bepaald. Niet alleen het interieur, maar natuurlijk ook de aankleding en accessoires in het huis spelen een grote rol. Naast de keuze die je maakt voor de vloeren en de muren is ook de keuze voor de raambekleding heel belangrijk. Er is namelijk een mega aanbod in raambekleding, hierdoor zie je soms door de bomen het bos niet meer. Kies je puur voor de looks van de raamdecoratie, of ook voor de functionaliteit? Maak een goede afweging voor wat voor jou van belang is.

Raambekleding voor de looks

De meest gekozen raamdecoratie in zowel woonkamers als slaapkamers is al een lange tijd gordijnen. Niet alleen zijn deze handig en makkelijk zelf te bevestigen, het ziet er ook altijd mooi uit en het geeft veel sfeer aan een huis. De opties met gordijnen zijn eindeloos. Er zijn zoveel keuzes in stoffen maar ook in de manier van ophangen. Voor slaapkamers wordt er namelijk vaak gekozen voor zowel een verduisterend gordijn als voor een vitrage. Zo kan je ervoor zorgen dat je kamer tijdens het slapen lekker donker is, en wanneer je alleen de vitrage dicht hebt komt er licht naar binnen, maar kan niemand van buiten naar binnen kijken. Een andere veel gekozen raambekleding zijn shutters, deze zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. De looks van de shutters zijn fantastisch alleen moet je wel goed kijken of goed werkt wanneer je een openslaand raam hebt, dan kunnen shutters nog wel eens in de weg zitten.

Raambekleding voor de functionaliteit

Een van de meest handige en praktische raambekledingen zijn wel rolgordijnen. Ze zijn te verkrijgen in allerlei kleuren, formaten en prints. De bevestiging is makkelijk en ook kan je kiezen voor een verduisterend gordijn of juist voor een die een beetje licht door laat. Een rolgordijn is zo makkelijk omdat deze nooit in de weg zit, als je het even niet wilt zien rol je het zo omhoog, super makkelijk dus. Een nieuwe populaire raambekleding is een plissé gordijn. Deze gordijnen zijn als een soort harmonica in en uit te schuiven binnen het frame waarmee ze op het raam bevestigt zijn. Zo kan je het hele raam bedekken, of een stukje open laten voor het licht van bovenaf, zodat niemand naar binnen kan kijken. Ook deze gordijnen werken verduisterend en zijn dus perfect om heel de nacht lekker mee te kunnen slapen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *