4 leuke ideeën voor je tuin inrichting

Het begint weer lekker weer te worden dus dat betekent dat je tuin al zomer klaar moet zijn! De tuininrichting is een nog niet zo’n eenvoudige klus. Je moet stoeien met de ruimtes die je hebt en hoe dat je die optimaal kan gebruiken. Daarnaast heb je nog een uitgebreide keus in producten en/of materialen die je wilt gebruiken voor de inrichting van je tuin. Hier gaan we 5 leuke ideeën voor je tuin toelichten! 

Overkapping

Een overkapping kan erg mooi zijn voor in je tuin. Daarnaast is een overkapping een ideale plek om lekker te relaxen aangezien je het hier niet te warm en niet te koud kan krijgen. Je zit hier namelijk niet in de zon maar lekker in de schaduw. In de winter zou je ook nog gebruik kunnen maken van een overkapping door er warmte lampen op te hangen. Voor een overkapping heb je wel genoeg ruimte nodig en wanneer je een overkapping boven de 20 vierkante meter gaan maken heb je een vergunning nodig. Check dit altijd even bij je eigen gemeente. 

Overdekt terras

Een overdekt terras kan ook erg leuk staan bij je tuin. Het geeft een warm en sfeervol beeld. Een overdekt terras kan je bijvoorbeeld dichtmaken met een harmonica schaduwdoek waardoor je niet in de zon zitten. Wanneer je voor een andere optie gaat zoals bijvoorbeeld een pergola met doek kan dit ook een heel gaaf beeld scheppen in je tuin. Zo’n pergola ziet er prachtig uit met een ijzeren constructie. 

Lounge set

De kans is groot dat al veel mensen een leuke loungeset in de tuin hebben staan maar wanneer dit nog niet het geval is geeft een loungeset een erg mooie en moderne sfeer aan de woning. Daarnaast zit het erg lekker en creëert het een fijne relaxplek in je tuin. Kies daarom een leuke en fijne lounge set die past bij de stijl van je woning om zo een geheel te creëren. 

Veranda

Ook een veranda creëert een erg gaaf beeld in je tuin. Je kan ervoor kiezen deze open of dicht te laten bouwen. Wanneer je deze aan het huis- en dicht bouwt zorgt dit ervoor dat je veel extra ruimte creëert. Dit kan dus een echte relaxplek vormen voor in je tuin. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *