Welke verschillende soorten airsoft wapens zijn er?

Airsoft is een sport die de laatste jaren steeds meer aan populariteit wint, zo ook in Nederland. Deze sport bestaat uit drie verschillende onderdelen, namelijk International Airsoft Parcours Shooting (IAPS), kaartschieten en re-enactment. Om deze sport te kunnen beoefenen, moet je in het bezit zijn van een airsoft wapen. De meeste beoefenaars van deze sport beschikken over meerdere airsoft wapens, zodat zij de verschillende onderdelen zo goed mogelijk uit kunnen voeren. Ben jij benieuwd welke verschillende soorten airsoft wapens er allemaal zijn? Wij zetten er in deze tekst een aantal voor jou op een rijtje.

Revolvers
Een eerste wapen dat jij kunt gebruiken tijdens het beoefenen van de airsoft sport, is een revolver. Dit pistool heeft een relatief beperkte magazijncapaciteit, waardoor je zuinig moet zijn met de schoten. Dit zie jij mogelijk als nadeel, maar het kan ook een voordeel zijn. Je schiet namelijk alleen op de momenten dat het echt noodzakelijk is.

Pistolen
Wanneer je airsoft beoefent, kun je hier een pistool voor gebruiken. Deze pistolen zijn qua uitstraling niet van echte wapens te onderscheiden. Een goed voorbeeld hiervan is de Glock 17 airsoft. Dit wapen heeft een groot aantal voordelen. Zo is hij relatief klein, waardoor je hem makkelijk meeneemt. Daarnaast is het een snel en betrouwbaar wapen, waardoor hij van pas komt in verschillende situaties.

Geweren
De gemiddelde airsoft beoefenaar ervaart het als een kick om een groot geweer te gebruiken. Dit behoort ook tot de mogelijkheden. Als lid van Nederlandse Airsoft Belangen Vereniging (NABV) mag jij namelijk ook een airsoft geweer in jouw bezit hebben. Voor het beoefenen van deze sport kun je bijvoorbeeld een groot geweer gebruiken, zoals een Karabiner.

Snipers
Wil je van grote afstand nauwkeurig kunnen schieten? Dan biedt een airsoft sniper uitkomst. Sommige snipers zijn voorzien van een scope, waardoor jij jouw vijand al van grote afstand kunt zien en uitschakelen. In vergelijking met een revolver en pistool is de airsoft sniper wel een stuk groter qua omvang. Desondanks wordt het door veel beoefenaars van de airsoft sport als toegevoegde waarde ervaren voor verschillende onderdelen van de sport.

Shotguns
Veel Nederlanders dromen ervan om eens met een shotgun te mogen schieten. Bij veel mensen blijft het bij dromen, maar als airsoft beoefenaar wordt dit werkelijkheid. Je kunt namelijk ook een shotgun gebruiken bij het beoefenen van deze sport. Airsoft shotguns zijn er in verschillende varianten. Zo kun jij bijvoorbeeld voor een shotgun met single shot kiezen, maar ook voor een shotgun met tri-shot. Ook de aandrijving van een airsoft shotgun kan verschillen.

Granaatwerpers
Aangezien er bij airsoft met plastic balletjes wordt geschoten, denk je waarschijnlijk niet snel dat je een granaatwerper kunt gebruiken bij het beoefenen van deze sport. Toch is dit wel het geval. Uiteraard gebruik je dit wapen niet om echte granaten mee af te vuren. Nee, want ze zijn uitsluitend geschikt voor speciale airsoft cartridges. Deze vul je met plastic balletjes en gas. Zodra de cartridge explodeert, vuurt hij de balletjes af in allerlei richtingen. Met behulp van een airsoft granaatwerper elimineer jij makkelijk en snel meerdere vijanden in één gebied.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *