Verschillende Amerikaanse vouwdozen en hun gebruik

Verschillende Amerikaanse vouwdozen en hun gebruik

Amerikaanse vouwdozen zijn handige verzenddozen om je spullen in te versturen. Je kunt er ook spullen in bewaren, want het zijn namelijk sterke dozen. Amerikaanse vouwdozen zijn vouwbare dozen die gemaakt zijn van een speciaal karton, namelijk golfkarton. Je kunt Amerikaanse dozen makkelijk dichtvouwen aan de onderkant en de bovenkant. Het golfkarton is dus karton dat golft en daardoor blijft de vorm van de doos altijd goed. Amerikaanse vouwdozen zijn er met enkele golf en dubbele golf en je kunt ze in veel winkels en webshops zoals bij de DS80 kopen.

Amerikaanse vouwdozen met enkele golf

Er zijn Amerikaanse dozen waarbij het golfkarton een enkele golf heeft. Deze dozen met een enkele golf kunnen alleen gebruikt worden voor wat lichtere producten. Deze producten kunnen ook niet kwetsbaar zijn. Het golfkarton met enkele golf is namelijk lichter en breekt sneller af. Hier kunnen daardoor geen zwaardere producten in worden verzonden of opgeslagen. Het is wel perfect voor lichtere producten die niet breekbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan textiel, schoenen of andere lichte producten zoals van plastic.

Amerikaanse vouwdozen met dubbele golf

De Amerikaanse dozen met dubbel golf in het golfkarton worden het meeste gebruikt, omdat ze ook het sterkste zijn. Hier kunnen zwaardere producten in worden vervoerd en ook eventueel producten die breekbaar zijn. Het golfkarton met dubbele golf is ook iets dikker en kan het dus beter houden. Denk bijvoorbeeld aan producten zoals zware boeken of breekbare voorwerpen van bijvoorbeeld glas of steen.

Amerikaanse vouwdozen zijn niet voor niks zo populair

Amerikaanse dozen worden voor veel doeleinden gebruikt en dit is niet voor niks zo. Ze zijn namelijk goedkoop, makkelijk dicht te plakken en erg stevig. Je kunt er veel producten mee verzenden en vervoeren, maar let wel goed op welke golfpatroon je pakt: de enkele golf is voor lichtere en minder kwetsbare producten en de dubbele golf is voor zwaardere producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *