Tips voor het decoreren van je eethoek

Tips voor het decoreren van je eethoek

De eethoek is voor veel mensen het hart van het huis óf een van de meest verwaarloosde delen van het huis. Er zijn mensen die hier elke avond eten, overdag werken en ’s avonds aan tafel schuiven voor een spelletje en er zijn mensen die hier de post verzamelen en lekker op de bank ploffen met het eten of het bezoek. Hoe dan ook de eethoek is enorm leuk om in te richten. Zo maak je je spelletjes avonden nóg gezelliger of je uitzicht vanaf de bank nog mooier.

De eettafel

Een eethoek kan niet zonder goede verlichting. De verlichting moet sfeervol genoeg zijn voor tijdens het borrelen, maar ook genoeg licht geven om je spelletje goed te kunnen zien. Daarom hangen de meeste mensen 2 hanglampen boven eettafel. Zo kun je een lamp kiezen die geen fel licht geeft, maar wel de gehele lengte van de tafel verlicht. Als je eettafel goed verlicht is kun je gaan kijken naar inspiratie decoratie eettafel. Een bloemetje op tafel staat natuurlijk wel zo gezellig.

Wanddecoraties

De muren rondom de eethoek mogen natuurlijk niet kaal blijven. Wanddecoraties die goed in deze ruimte passen zijn bijvoorbeeld posters, foto’s en plantjes op een wandplank of een grote opvallende klok. Het kan hier ook heel leuk zijn om de foto’s en posters af te stemmen op de eethoek. Zo kun je bijvoorbeeld posters ophangen die iets te maken hebben met eten.

Een bar cart

Een hele leuke toevoeging voor je spelletjes avonden is het toevoegen van een bar cart. Dit is een klein bijzettafeltje op wielen waar je flessen drank in kunt bewaren op een stijlvolle manier. Zo staan je drankjes bij de hand en op een logische locatie. Als je hiervoor gaat kun je ook je wanddecoraties juist hierop afstemmen. Je kunt een bar cart ook vullen met wat anders dan drank. Maak er bijvoorbeeld een koffiebarretje van met je koffieautomaat, lekkere siroopjes en een koekblik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *