Is een draagzak voor je baby?

Als je een baby hebt wil je die natuurlijk het liefst heel de dag lekker dicht bij je dragen. Het is onhandig als je handen op deze momenten telkens niet vrij zijn. Daarom is er een draagzak bedacht. Er zijn verschillende soorten draagzakken. Een tula, een ergo baby of bijvoorbeeld de ByKay draagzak. Maar is een draagzak eigenlijk wel goed voor je baby. Sommige ouders maken zich hier zorgen om en twijfelen daarom om een draagzak te gebruiken. Twijfel jij ook, of ben jij gewoon nieuwsgierig lees dan vooral verder. Wij vertellen in dit artikel namelijk of een draagzak wel goed is voor baby’s.

Een veilige plek voor je baby

Een draagzak is zeker een veilige plek voor je baby. Zeker als je een draagzak koopt zoals een tula die ontworpen is door professionele mensen is het gebruiken van een draagzak verantwoord. Er zijn wel een aantal punten waar je op moet letten als je een draagzak draagt. Zo is het goed om te controleren dat je baby het niet te warm krijgt in de draagzak en dat je in alle tijden goed zicht blijft houden op je baby. Daarnaast is het belangrijk dat als je baby slaapt je ervoor zorgt dat hij niet in een komma houding ligt.

Fijn voor moeder en kind

Een draagzak is een fijne plek voor de baby. Hij is lekker dicht bij de moeder en je kan je kind ook nog eens goed in de gaten houden. Daarnaast krijgt je baby in de draagzak ook niet zoveel prikkels en dat is natuurlijk fijn als hij moe is en lekker wil gaan slapen. Er zijn dus wel een aantal puntjes waar je op moet letten zodat je de draagzak veilig kan gebruiken. Maar dit is eigenlijk vrij logisch. Als je op al deze puntjes let dat kan je een draagzak op een veilige en fijne manier gebruiken tot je kind vier jaar oud is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *