Het creëren van een familie-vriendelijke tuin

Het creëren van een familie-vriendelijke tuin

Wellicht heb je nooit veel gegeven om je tuin, of ben je iemand die niemand over zijn bijna heilige gras laat lopen. Maar wanneer je jouw gezin gaat uitbreiden, zul je al snel merken dat er aanpassingen nodig zijn om je tuin voor iedereen een paradijselijke plek te maken. Een familietuin hoeft helemaal niet veel kleurrijk plastic en een kaal gazon te betekenen. Maar wat dan wel? Wij helpen je!

Dit is waar kinderen gek op zijn

Waar jouw kind behoefte aan heeft, is natuurlijk compleet afhankelijk van zijn of haar leeftijd. Toch is het meeste populaire item in Nederlandse tuinen een trampoline 244. Je kunt deze in de grond laten zakken, op stalen poten zetten en – om jou gerust te stellen – er een veiligheidsnet en ladder bij laten leveren.

Wil je nog meer leuke items in je tuin? Denk eens aan een zandbak voor jongere kinderen, schommels of hele speelsets, of voor de avontuurlijke kids een achtertuin camping of boomhut. Wanneer je je creativiteit de vrije loop laat, zul je jouw kinderen nooit teleurstellen!

Ga voor een kindvriendelijke zone

Als je graag zelf ook gebruik maakt van je tuin, kun je bepaalde zones creëren. De ruimte voor de kinderen moet veilig en dicht bij huis zijn – zodat je de kinderen altijd kunt zien, zelfs als je niet met hen buiten bent. Omhein onveilige plekken zoals beekjes en steile stukken zodat je kinderen hier niet op eigen houtje naartoe gaan.

Natuurlijk wil je dicht bij je huis het liefste je mooiste items presenteren en een ‘showtuin’ creëren. Dit idee wordt belemmerd door plastic speelgoed dat over het hele terras ligt. Het lijkt op dat moment misschien niet zo, maar de peuterfase duurt niet erg lang. Wanneer je kinderen weer wat ouder zijn zou je de zones kunnen omdraaien zodat je jouw droomtuin kunt creëren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *