Handig met kralen; tips and tricks

Hier zijn een paar van de kralentips en -trucs waar we op vertrouwen

Gebruik nooit heldere nagellak, Gebruik Hypo-Cement

Bij het afwerken van gebedskralen of sommige stretch armbanden is het erg verleidelijk om naar je flesje heldere nagellak te reiken om je uiteinden vast te zetten. Gebruik in plaats daarvan Hypo Cement. Het is een geweldig product om altijd bij je kraalbenodigdheden te hebben. Nagellak en andere lijmen drogen hard en kunnen uw vezels afbreken. Hypo Cement droogt met een mooie flexibele afwerking die uw elastische of rijgende materiaal een goede beweging geeft wanneer het droog is en nog steeds een sterke veilige houvast biedt.

Geen vislijn maar Beadalon

Beadalon is een ander materiaal dat je altijd in je kraalbenodigdheden moet hebben. Het is een nylon gecoate pareldraad. Met de hoogwaardige kwaliteit van Beadalon producten maak je sieraden van zeer goede kwaliteit. Dit Amerikaanse topproduct is de basis van je sieraad en biedt je alle rijgbenodigdheden om een mooie armband of ketting te maken. Kralen en andere benodigdheden zoals beadalon vind je bij de kralen groothandel.

Krimp niet op een open springring. Krimp altijd op een gesloten/soldeer springring.

Door op een open springring te krimpen kan je Beadalon dwars door de opening heen glippen. Dat willen we niet! Zorg ervoor dat je op een gesloten springring krimpt. Bevestig dan je gesp met een open spanring aan de gesoldeerde. Dit zorgt voor een veel sterkere houvast en het zal je kralenketting of armband ook beter laten bewegen om je arm.

Gebruik edelmetalen

Sterling Zilver en Goud Gevulde in uw sieraden zal een beetje meer kosten, maar het zal de moeite waard zijn, elke cent. Geplaatste metalen zijn meestal op basis van koper en zodra de beplating afslijt, blijft u achter met een koperen kraal. Dat is prima als u uw kralenketting of kralenarmband heeft ontworpen om koper te zijn. Zilver of gouden kralen kunnen vies worden, maar u kunt ze oppoetsen met een poetsdoekje of sieradenreiniger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *