Wat is tandenknarsen?

Tanden knarsen kan het beste omschreven worden als het over elkaar heen schuiven van de tanden en kiezen van de onderkaak tegen de bovenkaak met veel kracht. Dit zorgt voor een krakend of knarsend geluid. Tandenknarsen komt voor bij zowel kinderen als volwassenen en vrijwel iedereen heeft het ooit in zijn of haar leven wel eens gedaan. Vaak gaat deze periode vanzelf voorbij. Er zijn echter mensen die er langer last van hebben. Dit kan soms wel levenslang duren. Voor deze mensen zijn verschillende beschermmiddelen de wereld in geholpen die het gevolg van tandenknarsen moeten tegen gaan.

Hoe ontstaat het?

Voorheen werd gedacht dat tandenknarsen voorkwam bij mensen waar de onderkaak en bovenkaak niet goed op elkaar paste waardoor er frictie ontstond. Tegenwoordig weten we dat het centrale zenuwstelstel ene hele grote invloed heft op het tandenknarsen. Er zijn een aantal factoren die meespelen:

  • Tandenknarsen is erfelijk
  • Slaapstoornissen kan tandenknarsen veroorzaken
  • Stress, alcohol, drugs en roken kan tandenknarsen bevorderen
  • Bepaald medicijngebruik kan tandenknarsen bevorderen

Dit kun je doen tegen tandenknarsen

Bij Demondzorgzaak zijn er verschillende producten tegen tandenknarsen. Daarnaast kan je hier ook goed terecht voor informatieve blogs over alles wat met de mond te maken heeft. Voor tandenknarsen specifiek is er ook een informatieve blog over tandenknarsen. De meeste producten vind je in de webshop, zoals een tandenknars bitje. Denk hierbij aan een bitje tijdens het slapen. Dit zorgt ervoor dat de tanden de hele nacht beschermd blijven tegen het tandenknarsen. Zo hoef je niet bang te zijn voor eventuele beschadigingen tijdens het slapen. Er zijn ook producten die het tandvlees en de kaakspieren stimuleren om minder actief te zijn. Meer weten over tandenknarsen? Kijk dan eens op www.demondzorgzaak.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *