Waarom een personal trainer belangrijk is voor je fitness succes

Uiteindelijk hangt jouw fitnesssucces rechtstreeks samen met hoe hard en hoe vaak je traint. Je dieet speelt ook een grote rol bij het bereiken van fitnessdoelen. Over het algemeen beschikt elke persoon over verschillende motivatiemethoden. Deze zijn hetzelfde in de fitnesswereld, de bedrijfswereld of de sportwereld. Als je fitnessdoelen hebt ingesteld, hoe klein of groot ze ook zijn, neem je hopelijk proactieve stappen om die doelen te bereiken. Je bent misschien het type persoon dat intrinsieke of interne motivatie heel gemakkelijk vindt. Het is zelden een probleem om naar de sportschool te gaan, te trainen als je moe bent of regelmatig het juiste voedsel eet.

Degenen die motivatie moeilijker vinden, hebben echter externe bronnen nodig om hen te motiveren. Misschien vind je je fitnessmotivatie van je favoriete acteur of atleet. Misschien heb je een ervaren fitnessprofessional nodig die je helpt om aan de slag te gaan met een fitnessroutine of om je huidige training te controleren om te meten hoe effectief de oefeningen en het algehele plan kan zijn in relatie tot het bereiken van je doelen.

Een personal trainer is de fitnessprofessional en de motivatie die je nodig hebt. Jouw personal trainer is uiterst belangrijk voor jouw fitnesssucces. Ongeacht jouw vermogen om gemotiveerd te blijven door interne of externe factoren, een personal trainer kan jouw trainingen naar een ander niveau tillen. Psychologisch reageren op mensen op verschillende manieren wanneer ze weten dat iemand naar ze kijkt. Als die persoon toevallig een fitnessprofessional is die precies weet waar hij het over heeft en er duidelijk goed uitziet, zullen de trainingen altijd intenser zijn dan alles wat je alleen doet.

Afgezien van de eenvoudige Jedi-truc om iemand naar je te laten kijken, zijn personal trainers opgeleid om te helpen bij het ontwikkelen en implementeren van oefenprogramma’s die veilig, krachtig, nuttig en geschikt zijn voor de specifieke cliënt. Trainers houden interviews met gezondheidsgeschiedenis, bepalen de huidige fitnessniveaus en levensstijlfactoren. Met deze informatie kan de personal trainer veilig een programma ontwerpen om de cliënt te helpen echte, haalbare doelen te stellen met behulp van door onderzoek bewezen en gepubliceerde protocollen.

Ga eens met een personal trainer in gesprek en draai een proeflesje. Ga op zoek naar een personal training in Utrecht, Eindhoven, Amsterdam en andere steden waar jij terecht kan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *