voordelen van de sportschool

Voordelen van de sportschool

Wel of niet naar de sportschool gaan? Je blijft het jezelf vaak afvragen wat het best voor je is. Eigenlijk heb je ook helemaal niet zoveel zin? Maar je vindt toch dat je even moet gaan omdat het goed is voor je. Het is nou eenmaal bijna zomer en je hebt nog steeds niet die beachbody die je eigenlijk wil voordat je op het strand ligt. In dit artikel geven we je een aantal tips waarom je echt naar die sportschool moet!

Je traint alles

Ja, want je traint je hele lichaam. Natuurlijk zijn er verschillende apparaten waar je alleen één spiergroep traint, maar je doet er vaak meerdere in één dag waardoor je ook meer spieren traint. Hierdoor worden ook je botten en pezen sterker.

Coach

Vraag een van de coaches die er rondloopt of hij jou kan helpen met een persoonlijk schema maken. Dit doen ze over het algemeen altijd wel gratis. Hij gaat dat met jou in gesprek en kijkt dan wat jij wil bereiken en hoe je dit het best kunt doen. Dan stelt hij een schema samen met welke apparaten je het best kunt gebruiken en op welk gewicht. Deze kun je dan zelf verhogen wanneer ze te licht worden.

Vetverbranding

Het trainen van je spieren, zorgt voor meer vetverbranding. Je valt hierdoor af en krijgt hierdoor een beter figuur. Het verandert naar een vorm en je vaak worden spieren zichtbaar. Je wordt leniger en fitter, je hebt meer energie en bent minder vaak moe.

Beter slapen

Door het sporten slaap je snachts ook beter, je wordt namelijk minder wakker durende de nacht en kan goed doorslapen. En zoals al eerder vermeld, je ziet er beter uit, je voelt je gelukkiger en je bent bezig met vetverbranding.

Wanneer je gaat sporten om af te vallen, probeer vooral te kijken naar het vetpercentage dan naar het gewicht. Doordat je veel sport, zet vet zich om in spier en lijkt het alsof je niet bent afgevallen, terwijl je dat juist wel bent. Succes met sporten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *