Je nieuwe zorgverzekering afsluiten: dat ga je dit jaar dus anders doen

Kun jij iets bedenken dat elk jaar weer voor stress zorgt? Iets waarvan je elk jaar na afloop zweert dat je het de volgende keer anders aan gaat pakken? Nee, we hebben het niet over de feestdagen, maar over het afsluiten van je zorgverzekering. We weten allemaal hoe belangrijk je zorgverzekering is. Deze verzekering is ervoor misschien wel het belangrijkste wat je hebt in je leven: je gezondheid. Je zou dus zeggen dat je prioriteit geeft aan het tijdig en grondig uitpluizen van je verzekering, maar niets is minder waar. Elk jaar weer sluiten mensen op de valreep nog een nieuwe polis af. Vaak gekozen ‘omdat het er wel goed uitzag’. Tja, als de tandarts maar meeverzekerd is, zit het wel goed, toch? Nou nee: het kiezen van je zorgverzekering verdient meer aandacht, dus dit jaar ga je het anders doen.

De risico’s van onvoldoende vergelijken

Mogen wij je een tip geven? Maak dit jaar tijdig gebruik van deze zorgvergelijker. Er is eigenlijk geen reden om dit niet te doen: het is gratis én bedoeld om het maken van een belangrijke keuze een stuk eenvoudiger te maken.  Je neemt onnodige risico’s wanneer je geen gebruik maakt van een zorgvergelijker. Je zou namelijk niet de eerste zijn die met een onaangename verrassing wordt geconfronteerd bij het declareren van zorg. Je weet nooit van tevoren aan welke zorg je behoefte hebt, dus is het raadzaam om van tevoren te bedenken hoeveel risico je wilt nemen. Ga je voor die laagst mogelijke premie, of wil je toch iets meer dekking? Hoe het ook zij: de keuze die je maakt, moet je weloverwogen maken en niet in paniek omdat je nog maar een paar uur hebt voordat de deadline voor het kiezen van een nieuwe verzekering verstrijkt.

Op tijd vergelijken, eenvoudig afsluiten

Begin op tijd met vergelijken. Wanneer het einde van het jaar nadert, maken al zeer veel zorgverzekeraars hun nieuwe prijzen en polissen bekend. Vanaf dat moment kun je al gaan vergelijken. Doe dat met de zorgvergelijker, want als je alles handmatig moet doen, dan kun je gerust een week vrij plannen om alles door te nemen. Het fijne aan de vergelijker is dat je criteria in kunt geven. Geef aan wat voor jou belangrijk is, en je krijgt automatisch verzekeraars en polissen te zien die hierbij aansluiten. Je kunt deze eenvoudig naast elkaar leggen en kijken naar de verschillen. Natuurlijk kun je ook selecteren en filteren op prijs.

Met andere woorden: je hebt eigenlijk geen excuses meer om op tijd de juiste verzekering te vinden. Heb je deze gevonden, dan kun je zeer eenvoudig online je zorgverzekering afsluiten. Maak het niet zo moeilijk voor jezelf en kom dit jaar gewoon eens op tijd in actie. Zo voorkom je dat je een verkeerde verzekering afsluit. Een te dure, bijvoorbeeld, of een keuze voor een onderverzekerd of juist oververzekerd pakket. Met een klein beetje extra moeite, voorkom je komend jaar een hoop frustraties of onnodige kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *