Hulp bij de aanschaf van een hoortoestel

Heb je het idee dat je alles niet altijd even goed meer hoort? Of wijzen anderen je erop dat je tv zo hard staat? Het kan zijn dat je lijdt aan gehoorverlies. Hiervoor hoef je niet altijd oud te zijn. Ook jongeren lijden steeds meer aan gehoorverlies. Ben je benieuwd hoe het in zijn werk gaat, als je een gehoortoestel wil aanschaffen? Lees verder en ontdek welke stappen er genomen worden.

Doe een online gehoortest

Twijfel je of je wel echt gehoorverlies hebt? Dat snappen we heel goed. Misschien heb je niet altijd het idee dat je slechthorend bent of misschien heb je het zelf helemaal niet zo goed in de gaten. Wist je dat er op internet verschillende hoortesten zijn? Natuurlijk geven deze nooit de definitieve uitslag. Een online gehoortest bij Van Boxtel Hoorwinkels kan wel aangeven of er gehoorverlies is. Doe de test en bekijk je uitslag. Geeft de online test aan dat er gehoorverlies is? Maak dan een afspraak bij een van de winkels bij je in de buurt. Je kan ook een afspraak maken bij je huisarts of bij een KNO arts. Geeft de online test aan dat je gehoor in orde zou moeten zijn? Ook dan kan je altijd vrijblijvend een test bij een arts laten doen. 

Laat je gehoor testen

Heb je een afspraak gemaakt met een hoorspecialist? Tijdens de afspraak gaat de specialist bekijken of je lijdt aan gehoorverlies, en wat de oorzaak hiervan is. De uitslag van een test kan voor iedereen verschillend zijn. Zo kan de test uitwijzen dat je gehoorverlies hebt aan slechts één oor. Bij ouderdom heeft men vaak gehoorverlies aan beide oren.

Kies het geschikte hoortoestel

Is er gehoorverlies geconstateerd? Als je verlies hebt aan slechts één oor, heb je ook maar één hoortoestel nodig. Heb je verlies aan beide oren? Dan krijg je twee hoortoestellen. Er zijn vele verschillende hoortoestellen op de markt. 

Een hoorspecialist heeft hier alle verstand van en kiest samen met jou een passend model uit. Heb je een model gevonden? Vaak mag je het model een tijd testen. In het normale leven kan een hoortoestel ineens totaal anders aanhoren en misschien toch niet zo fijn zijn. Geef het aan bij je hoortoestel, zodat jullie samen opzoek kunnen naar een ander model. Uiteindelijk zal je genieten van een fijn en optimaal gehoor. Zo hoef je niks meer van de mooie wereld te missen.
Meer gezondheidstips? Houd Omnino.nl goed in de gaten voor meer inspiratie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *