lenzen

Een bril… of toch lenzen?

Wanneer je niet gezegend bent met goede ogen, zul je eraan moeten geloven: voortaan moet je door het leven met lenzen of een bril. Zowel contactlenzen als brillen hebben voor- en nadelen. Het is verstandig om deze naast elkaar te leggen, om zo tot een verstandige keuze te komen. Iedereen heeft immers een andere voorkeur. Om je te helpen bij het maken van de keuze, behandelt dit artikel verschillende voordelen en nadelen van lenzen.

Voordelen van lenzen:

Zonnebrillen dragen
Als je lenzen draagt kun je, in tegenstelling tot brildragers, elke zonnebril op. Als je een bril draagt, moet je een speciale zonnebril op sterkte laten maken. Daar heb jij als lenzendrager geen last van! Jij kunt elke zonnebril opzetten zonder dat het je zicht beperkt.

Lenzen zijn onzichtbaar

Niet iedereen vindt een bril bij zijn of haar hoofd passen. Daarom is het feit dat lenzen onzichtbaar zijn voor de buitenwereld een groot voordeel. Net als met brillen, kun je ook met lenzen experimenteren. Zo kun je ervoor kiezen om eens gekleurde contactlenzen te proberen.

Lenzen beslaan niet
Als je een bril draagt, beslaan je brillenglazen als je van een koude naar een warme ruimte gaat. En wanneer je iets warms drinkt of aan het koken bent, beslaan je glazen. Dit gebeurt niet als je contactlenzen draagt.

Nadelen van lenzen:

Onderhoud
Contactlenzen vereisen meer onderhoud dan een bril. Het is belangrijk dat je de lenzen goed schoonmaakt. Als je dit niet doet, komt er eerder vuil op je lenzen, wat weer kan leiden tot droge en geïrriteerde ogen. Daarom moet je elke avond je lenzen uitdoen, schoonmaken en in een bakje met lenzenvloeistof bewaren. Thuis is dit geen probleem, maar ook wanneer je onverwachts bij iemand blijft slapen of wanneer je op vakantie bent moet je dit doen.

Droge, pijnlijke ogen
Omdat lenzen aan het einde van de dag soms kunnen gaan irriteren, wisselen veel lensdragers hun lenzen af met een bril. Lenzen liggen direct op het oog en daarom raakt het oog sneller geïrriteerd, vooral wanneer je in een ruimte bent waar de lucht erg droog is.Moeite met het indoen
Veel mensen zien op tegen het in- en uitdoen van de lenzen. Dit is echter vaak vooral lastig in het begin. Na verloop van tijd gaat het steeds makkelijker en draai je je hand er niet voor om!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *