Een kat in het grote bos alleen

Mijn kat Kees is ooit eens mij weggelopen. Ik had Kees meegenomen naar mijn ouders en die woonden in het bos vlakbij Utrecht. Mijn moeder had me juist met trots verteld dat mijn vader een kattenluik kopen was en dat die zo terug zou zijn. Na de eerste dag Kees binnen gehad te hebben heeft mijn vader het kattenluik gemonteerd en maakten Kees daar na een paar seconden al meteen gebruik van. Uiteraard gingen wij ervan uit dat Kees wel weer terug zou komen. Helaas, na 3 dagen nog steeds geen Kees. Kees zat waarschijnlijk een groot avontuur te beleven in het bos dachten wij. Uiteindelijk bleek niets minder waar en zat Kees gewoon in het huis en was die in de nacht allang weer naar binnen gegaan. Top kattenluik dus! 

Eten voor de kat

Het eten voor een kat is net als bij mensen een heel belangrijk iets. Een kat kan heel verwend raken en steeds meer een moeilijke eter worden. Vaak klinkt dit bij baasjes in het begin heel vreemd totdat ze de kat een keertje verse vis geven of een zakje natvoer van de ene dure merk. Vaak is dat kat dan zou verkocht met het nieuwe lekkers dat ze gehad hebben dat ze alleen nog maar dat willen eten en niks anders. Als de kat dan weer het oude voedsel krijgt zal die je vaak een blik geven van ongenoegen en het eten gewoon links laten staan. De truc is hier niet aan toe te geven. Uiteindelijk vaak als je er niet bent om het aan te zien zal de kat het eten snel toch op eten en zich met moeite weer zoals voorheen gedragen.

Vliegen met je kat

Het is mogelijk vliegen met je kat. Ik heb al eens in het verleden met mijn kat gevlogen met de KLM en die hoefde niet in het ruim of in een vervelende kooi maar mocht gewoon in het vliegtuig op een stoel net als wij. De kat hadden we wel in een speciale katten transport tas en dat ging hartstikke goed. Het was een hele lege vlucht en de stewardessen vonden onze kat zo leuk dat ze uit de tas mocht en zelfs een stukje heeft mogen lopen door het gangpad van de boeing 737-800. Er zijn wel per luchtvaartmaatschappij verschillende eisen zo moet de kat sowieso ingeënt zijn tegen bepaalde ziektes afhankelijk per land en minder dan 8 kilogram wegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *